Klik Dengan Bijak & Advokasi 2021

28 Mei 2021 | Aktiviti Terkini

Pada 27 Mei 2021 (Khamis), Pusat Internet Komuniti PPR Taman Dahlia telah mengadakan tayangan video Klik Dengan Bijak dan Advokasi. Aktiviti ini dijalankan di Bilik Latihan PIK PPR Taman Dahlia. Aktiviti ini bertujuan untuk memberi pendedahan kepada para peserta tentang kebaikan mahupun keburukan dalam media sosial dan juga kesedaran mengenai mobile e-Waste dan Check Your Label (CYL).

Program ini berlangsung selama 2 jam bermula 11.00 pagi sehingga 1.00 tengahari yang juga dihadiri oleh seorang peserta. Peserta ditayangkan dengan video Klik Dengan Bijak yang memuatkan tentang keselamatan dan keburukan melayari media sosial. Setelah itu peserta akan diterangkan dengan lebih lanjut oleh staf PIK PPR Taman Dahlia.

Klik Dengan Bijak adalah sebuah program yang membudayakan penggunaan internet secara positif berteraskan 3 aspek iaitu Keselamatan, Kewaspadaan dan Tanggungjawab yang menitikberatkan kawal selia kendiri (self-regulation) dalam membendung masalah penyalahgunaan internet. Ia bertujuan untuk:-

Berikut adalah gambar sepanjang aktiviti ini dijalankan:

 

 

 

Kembali Ke Atas

kembali