Taklimat KDB & Advokasi dan aktiviti pertandingan ICT - Hari Kesihatan Bersama Komuniti

9 Disember 2019 | Aktiviti Terkini

Ahad, 8 Disember 2019 – Pusat Internet PPR Taman Dahlia telah mengadakan taklimat ringkas tentang kDB dan Advokasi dan aktiviti pertandingan ICT/e-Learning bersama-sama anak-anak komuniti PPR Taman Dahlia sempena 'Hari Kesihatan Bersama Komuniti' kerjasama bersama Team Al-Janah Great Eastern Takaful.

Aktiviti ini turut dijayakan bersama Pusat Internet PPR Taman Malihah. Taklimat ini diadakan di dalam Bilik Latihan, Pusat Internet PPR Taman Dahlia, bermula pada jam 2.00 petang hingga 5.00 petang. Klik Dengan Bijak adalah sebuah program yang membudayakan penggunaan internet secara positif berteraskan 3 aspek iaitu keselamatan, kewaspadaan dan tanggungjawab yang menitikberatkan kawal selia kendiri (self-regulation) dalam membendung masalah penyalahgunaan internet. Ia bertujuan untuk:-

Kami akan membantu anda untuk menggunakan internet dengan sebaik mungkin, dengan langkah-langkah yang boleh memperkayakan kehidupan anda, keluarga serta rakan-rakan anda. Antara langkahnya adalah seperti memberi kesedaran tentang tips-tips keselamatan ketika melayari internet :

Program ini telah dilaksanakan dengan jayanya dan mendapat maklumbalas yang sangat baik dari pihak sekolah SMK TAHO.

Berikut adalah gambar sepanjang aktiviti ini dijalankan:

 

 

 

Kembali Ke Atas

kembali